Nordhorn

De ?Stadt Nordhorn? was vroeger de grootste textielstad van Europa. Sinds de ondergang van de textielindustrie is het centrum omgebouwd tot een schitterende winkelstad, het bezoeken alleszins waard. De afstand bedraagt slechts enkele kilometers vanaf Denekamp.

Net buiten de stad ligt aan de weg richting Neuenhaus een mooi kloostercomplex genaamd Klooster Frenswegen. Het voormalige klooster Frenswegen dateert uit het jaar 1394. De kloosterorde sloot zich in het begin v/d 15e eeuw aan bij de Windesheimer Congregatie, een tak van de laat middeleeuwse vernieuwingsbeweging ?Devotio Moderna?, die binnen klooster en gemeente sterk reformerend werkte. In 1978 is het klooster gerestaureerd en is momenteel in gebruik als oecumenisch centrum. Bezichtiging van het interieur is mogelijk na overleg.

In de loop van 2007 zal bij het klooster een zgn. TOP worden geplaatst (Toeristische Overstapplaats) d.w.z. dat van hieruit tal van routes starten. U kunt uw auto hier parkeren en vanaf de TOP b.v. een mooie grensoverschrijdende TOPfietsroute richting landgoed Singraven maken. Ook de Skulpturenweg (Kunstwegen) een fietsroute langs de Vechte en Overijsselse Vecht tot Zwolle begint hier.

Stichting Klooster Frenswegen, Klosterstr. 9, 48527 Nordhorn, tel. 0049 - 5921 - 82330 www.kloster-frenswegen.de">>www.kloster-frenswegen.de
Andere toeristische activiteiten in Nordhorn zijn o.a. de dierentuin Nordorn, Golfslagbad, Matchpoint bowling & squash, Kartingbaan Nordhorn, kinderspeelparadijs Crocky, Rondvaarttochten met de Vechtesonne en Vechteströmer, Sauna Therma Natura.